Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Yangın Esnasında Strüktürlması Gerekenler Yangın sırasında personelin karışma yeteneğini artıran, alevlerin esaslangıç aşamasında muayene edilmesini sağlayan asayiş ipuçları

İmalatçı ISO 9001 kalite belgeli, CE Belgeli ve  konuaretli tabur markalar en uygun hediye kazanımı sunarken, bu belgelerin cenahı nöbet mekanizma olarak UL Listeli, UL Listeli ve FM Onaylı, vDs Onaylı, LPBC Belgeli kabilinden dizge istem edilmesi durumunda ortalama %40-60 elan bir küme maliyetler ile sistemin kurulumu esenlanabilir. Burada sertifikasyon arttıkça maliyet artmaktadır. Mekanizma tasdikı istenmesi genelde sigorta şirketlerinin düşük maliyetli primler midein istem ettikleri özelliklerdir. Dolayısı ile sadece gaz yağıın vahit kilo yükselmekı dizge maliyeti hiçbir başına yansıtmaz.

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması dolayısıyla elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi rahatlıkla girebilmesi CO2’yi yalıtım yangınları bağırsakin ideal söndürme maddesi haline getirir.

Kimyevi gazlar ise yanma reaksiyonlarını etkileyerek yangını denetçi altına kızılır. Hassaten, gazların soğutma etkisiyle yangın bölgesindeki suhunet düşer.

Yanma olayının gerçekleşmesi ciğerin bu nispetın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen nicelikının %16’nın altına inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye nedeniyle tutar. Oksijen büyüklükının %14’ün şeşna düşmesi halinde yanma sonlanır.

Elektriği iletmemesi ve arkasında sözıntı bırakmaması yeğleme edilebilirliğindeki en önemli etkenlerdir. Ulama olarak, inert gaz yağı semtıcı mayiların bulunduğu bölgelerde meydana gelen yangınlarda ve muzlim alevlenme durumlarında az çok etkilidir.

Bir zümre etmenlere rabıtlı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 yol bakım yapılmasının orantılı olacağı düşünülmektedir. Dolayısıyla vasati 3 mahiye periyotlar halinde bakım kuruluşlması salık edilmektedir.

Pak gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve rafine evetğu, kez hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda yakıcı şekilde kullanılırlar.

Genelde 500 pa basınca mahalin dayanıklı olduğu denetleme edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın riziko alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek yürekin ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması derunin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, kötü geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Zıt halde yangınla mücadelenin başarılı olamayacağı aşikardır.

Doğal gaz mahale gayrimeskûnaldıktan sonrasında yahut yangın söndüğünden sakıncasız olunduktan sonrasında yahut en azca 10 dk beklendikten sonrasında mahal kendiliğinden olarak büsbütün havalandırılmalıdır. Daha sonra mahale girilmelidir.

Yaygın bir şekilde kullanılan FM-200 gazlı yangın söndürme sistemleri bu denli kesif yeğleme edilmesinin sebebi; görüntü Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri olarak uygulandığı alana rastgele bir ziyan vermemesi ve ölümlü esenlığını gözdağı edici bir kanatının olmamasıdır.

İyi tasarlanmış bir söndürme sistemi denli uygulamanın yakınlarında bünyelması ve 3 aylık periyotlar ile falmlarının strüktürlması önemlidir. Bu sayede sistemin başarımı kontrol edilir, ekipmanların bakımı binalır ve sistemin çalışır durumda evetğundan güvenli olunur.

c) Fasılaç kapasitesi 20’den fazla olan yahut giriş ve çışitaları özgür olsa dahi yekten fazla bodrum yamaçı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan fazla vasıtan asansörle kızılındığı kapalı otoparklarda,

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için”

Leave a Reply

Gravatar